top of page

Klassbesök

 

Är du lärare och har bokat besök av mig till din skolklass? Här är några förslag på hur du kan förbereda dig:

Läs någon av Sant eller falskt-böckerna, ”Sant eller falskt”, Resan till jordens mittpunkt” eller ”Mera sant eller falskt” och låt eleverna gissa om historien stämmer. Jag berättar sen helt nya sant eller falskt i klassen, och sen går vi igenom hur det gick till när jag lurade dem. På det viset kommer man även in på skrivtips, hur man bygger upp en historia och vad ska man tänka på för att göra sin historia trovärdig.  

 

Du kan annars läsa eller titta i vilken bok som helt av mig, beroende på vad klassen har för smak. Om många gillar skräck är ”Vandraren utan ansikte” och ”Julens monster” lämpliga, om de gillar tevespel eller fotboll passar ”Gamers”-serien, för rekordälskarna: ”Barnens rekordbok”, och om eleverna gillar historia så finns ”19 historiska gåtor” och ”Andra världskriget – människorna mitt i striden”, men jag har också skrivit många andra böcker som du hittar här. Jag kan anpassa klassbesöket på plats efter vad eleverna läst. Besöket varar mellan 40- och 60 minuter.

 

Förbered frågor innan om eleverna vill, men om de inte har så mycket frågor så gör det inget.

 

Du kan ställa de här sant eller falskt-frågorna om mig, svar får klassen på plats:


– Andreas har skrivit en serie böcker om fotboll tillsammans med Arne Norlin. Det gick ganska lätt eftersom han kunde ämnet, han var nämligen med i ungdomslaget i fotboll. Karriären tog tyvärr slut när han skadade knäet vid 18 års ålder.

– Andreas lyssnar alltid på hög musik i lurar medan han skriver. Om han inte lyssnar på musik kan han knappt skriva ett ord.

– Andreas har så ful och svårläst handstil så ibland när han skriver ner sina idéer kan han själv inte läsa vad han skrivit dagen efter. Därför har han flera bokidéer som han själv inte minns.

bottom of page