Julens monster

Andreas Palmaer 

Illustratör: Peter Bergting

Alfabeta, 2019

Förr i tiden hälsade inga fryntliga tomtar på under julen. Istället kunde det komma monster på besök. Hade man otur fick man möta Krampus, som inte bar några presenter på ryggen utan en korg till brädden fylld med skrikande barn. I Julens monster får vi träffa många av de läskiga varelser som man en gång trodde fanns på riktigt.
Sopnedgasten

Andreas Palmaer 
Illustratör: Per Gustavsson

En bok för alla2018

Alla vet ju var spöken och monster bor. I gamla spökhus, såklart, med knarrande trappor och fuktiga källare med spindelväv hängande från taket. Eller?

Nja, det finns faktiskt monster och spöken som vill bo där det är fint och fräscht. Hemma hos dig alltså. Så se upp, för när Stök-Spök, Sopnedgasten och Ola Toa kryper fram kan vad som helst hända.
Zombiejakten

Andreas Palmaer 

Illustratör: Peter Bergting

Alfabeta, 2018

Sju korta skräckisar för nybörjarläsare! I Zombiejakten berättas om fasansfulla fester, sjömonster, onda dockor och zombier som är sugna på hämnd. Men här finns också humor och oväntade upplösningar, allt skrivet med några korta rader per sida, och illustrerat i färg.
Mera sant eller falsk

Andreas Palmaer 

Illustratör: Peter Bergting

Alfabeta, 2018

I den här boken berättar Andreas Palmaer 14 mer eller mindre osannolika historier. En del är helt sanna, andra rent ljug, och en del ligger lite mittemellan. När man läst en berättelse kan man fundera på vad man tror själv och sen läsa svaret. De mest märkliga saker kan visa sig stämma i Mera sant eller falskt, den tredje delen i Andreas Palmaer och Peter Bergtings populära bokserie, som bjuder på intressanta fakta och lär oss genomskåda fake news. 
Fans
– Förföljda
– Uppgörelsen
– Motståndarna

Andreas Palmaer 

& Arne Norlin 

Alfabeta, 2012-13

En spännande och fartfylld bokserie om fotboll, omöjlig kärlek och om hur långt ett hängivet fan kan gå i sin kärlek till laget. 
 
Tove och Noel älskar fotboll och tar för givet att den andra håller på samma lag. Men det gör de inte. Tvärtom. Noel håller på Hammarby och Tove är född AIK:are. Kraschen är oundviklig. Hur ska de kunna hålla ihop när de är fans åt två lag som är ärkefiender?
Iskalla skuggor

Andreas Palmaer 

& Åsa Anderberg Strollo 

Alfabeta, 2018

Lås dörren, dra för gardinerna och sätt dig tillrätta, för här kommer elva gastkramande noveller som alla utspelar sig i nutid. Här kan du bland annat läsa om den snälla clownen som kanske inte är så snäll. Och om barnen som ber att få bli insläppta hos pojken som är ensam hemma – barnen med de konstiga ögonen och en längtan efter kött. 
Vandraren utan ansikte

Andreas Palmaer 

Alfabeta, 2016

Gillar du skräck, kalla kårar och rysningar?
Här är 13 korta skräcknoveller om Getmannen, spöklika barn, mystiska Skype-samtal, dockor som blir levande, tv-spel som spårar ur och många fler hårresande berättelser.
De utspelar sig i vanliga hem, i djupa skogar och på mörka gator, på övergivna nöjesfält och igenbommade hotell.

Läs om du vågar ...
19 historiska gåtor

Andreas Palmaer 

& Bengt Fredrikson
Illustratör: Elin Jonsson

Alfabeta, 2016

Hur lyckades USA:s mest fruktade bankrånare rymma från ett säkert fängelse och vad gjorde den verklige greve Dracula för misstag innan han dödades? Klarar du av att lösa gåtorna?All information som behövs för att knäcka gåtan finns i texten eller bilderna. Man behöver alltså inte vara påläst, men det hjälper att vara klurig!
21 sanna deckargåtor

Andreas Palmaer 

& Bengt Fredrikson
Illustratör: Elin Jonsson

Alfabeta, 2017

21 sanna deckargåtor är en samling spännande och lättlästa berättelser. Här presenteras 21 kända brottsfall, en del från långt tillbaka i tiden, andra från förra året. All information som behövs för att knäcka gåtan finns i texten eller bilderna. Man behöver alltså inte veta något om ämnet sedan tidigare, men det hjälper att vara klurig! Och man lär sig en massa, utan att man vet om det.
Sant eller falskt

Andreas Palmaer 

Illustratör: Peter Bergting

Alfabeta, 2013

Tänk själv! Är Loch Ness-monstret världens sista dinosaurie? Finns det tvillingar som sitter ihop? Glömde de första människorna på månen kvar en astronaut? Man ska inte tro på allt vad folk säger. Men det kan också vara så att det som låter som tidernas värsta rövarhistoria verkligen har hänt på riktigt.
I den här boken berättar Andreas Palmaer 20 mer eller mindre osannolika historier. När man läst en berättelse kan man fundera på vad man tror själv och sen läsa svaret. 
Autografjägarna

Andreas Palmaer 

Illustratör: Ola Skogäng

Alfabeta, 2014
 

Klasskompisarna Malva och Marius tävlar om vem som får flest autografer, men Malva är chanslös, Marius har en sådan otrolig tur. Bara han går ut med hunden så springer han på kändisar, medan Malvas autografblock nästan är tomt trots att hon kämpar livet ur sig. Men när Sveriges största fotbollsstjärna Goran Gombrovic är i stan får hon sin chans till revansch. Tyvärr är Marius ute efter samma autograf. De saboterar för varandra och misslyckas, men kanske finns det ett annat sätt?
Hamstern är borta!

Andreas Palmaer 

Illustratör: Ingela P. Arrhenius

Alfabeta, 2014
 

Stoffe är en av världens smartaste hamstrar. När Elliot är hos pappa får mamma en lång lista med förhållningsorder om hur Stoffe ska skötas på bästa sätt. Idag är det söndag morgon och Elliot är snart hos mamma. Hon fixar så att det blir fint i buren. Sen går hon och handlar. Precis då försvinner Stoffe. Spårlöst.

Den spännande, roliga och rappa boken Hamstern är borta! bygger på en sann historia och handlar om vådan av att låta en vuxen ta hand om det man älskar mest – sitt husdjur. 

Skicka mejl

© ANDREAS PALMAER