top of page
Barnens rekordbok

 

Andreas Palmaer

Illustratör: Fabian Göranson

Alfabeta2023

fram_Barnens_rekordbok_HR.jpg

 Nästan alla barn har en rekordperiod. Vem är först, vem är störst, vem är snabbast? Och så de vildare rekorden: Vem har ätit upp ett flygplan eller lyft mest med skägget? 
 

I Barnens rekordbok är det bara unga människor som visar sig på styva linan. Här finns rekord som den yngsta författaren, det snabbaste barnet och den yngsta överlevaren på Titanic och världens yngsta superhjältar. 13-åringen som löser Rubiks kub med fötterna får också vara med. Och världens yngste bankrånare och pirat. Och så självklart han som har haft fler sniglar på ansiktet än någon annan människa.

True Crime – 10 grymma brottslingar

Andreas Palmaer 

& Bengt Fredrikson

Illustratör: Henrik Jonsson

Bonnier Carlsen2023

9789179791261.jpg

Här finns historier om ökända gangstrar som Bonnie och Clyde, och den hjältemodiga brottslingen Sali Hafiz som rånade en bank för att rädda sin sjuka syster. Läs om mördaren The Blackout Ripper som satte skräck i nedsläckt London under andra världskriget, men också om björnen som dömdes i domstol för att ha stulit honung.

 

True Crime är trenden som vägrar att dö. I poddar, serier, filmer och böcker grävs ständigt nya fall upp i ljuset. Men det är nästan alltid för vuxna. Nu kommer äntligen en bok för barn med tio spännande berättelser om verkliga brott. 

Gamers
Tappa kontrollen

 

Andreas Palmaer

Illustratör: Jonas Källberg

Bonnier Carlsen2022

9789179773854.jpg

Lionel Silver är riktigt grym på Golden Goal - världens roligaste tv-spel. Det finns bara ett problem: han har förlorat sin skärmtid. Allt ställs på sin spets när han får ett mess från Jordan Apel, lagkaptenen för stadens lag i GG-Allsvenskan. Lionel blir ombedd att ”träna som en dåre” för att ha en chans att platsa i laget. Men hur? Han får ju inte spela tv-spel för sina föräldrar. Allt ser mörkt ut, men ur mörkret kommer lösningen – att tappa kontrollen …

Jakten på Tutankhamon

Andreas Palmaer 

& Bengt Fredrikson

Illustratör: Reine Rosenberg

Alfabeta, 2022

9789150122015.jpg

Lagom till hundraårsjubileet av världens största arkeologiska fynd kommer boken om Howard Carter och farao Tutankhamon och den långa jakten på de makalösa skatter som låg gömda under jorden i tusentals år. Alla tror att gravarna är plundrade  sedan länge, kvar finns bara ökensand, hetta och sten. Men arkeologen Howard Carter är säker på att en grav inte har upptäckts den okände pojkfaraon Tutankhamons. Howard Carter letar efter graven i många år. Han bryr sig inte om något annat i livet än att hitta den. I boken får vi inte bara lära känna en av de mest mytomspunna faraonerna. Vi får också läsa om mumier, egyptiska gudar och om den förbannelse som vilar över alla som går in i Tutankhamons grav.

Andra världskriget
– människorna mitt i striden

Andreas Palmaer 

& Bengt Fredrikson

Illustratör: Elin Jonsson

Alfabeta, 2021

ww2_4.jpg
Läs historien om världens största krig på ett annorlunda sätt. Alla de viktigaste händelserna är med, men berättas genom människorna som var där. Som tjuven som blev en hjälte när bomberna föll över London, eller nazisten som bytte sida i hemlighet. Här finns berättelser om vanliga okända människor som spelade en viktig roll; motståndsmän, meteorologer, flygare, barn och soldater. Och här finns också en hund som blev soldat och räddade massor av liv. De är okända för de flesta men deras historier är dramatiska. Lättläst och intresseväckande med 24 berättelser och en tidslinje med viktiga händelser.”
Gamers
Dubbelspel 

 

Andreas Palmaer

Illustratör: Jonas Källberg

Bonnier Carlsen2021

9789179754891.jpg

"E-sport eller fotboll, vad är viktigast?”

Det är frågan som hela Lionel Silvers liv kretsar kring i nya serien Gamers!

Lionel Silver spelar fotboll flera gånger i veckan. Det finns bara ett problem: Han är bollrädd och skulle helst stanna hemma och spela Golden Goal – världens bästa fotbollsspel. Men Lionel är tyvärr son till Tom Silver, f.d. fotbollsstjärna, och ”Tanja Tortyr”, världens mest övertaggade gympalärare. Det värsta de vet är tevespelande. Så när Lionels fotbollslag har match samtidigt som det är en Golden Goal-turnering i staden, måste Lionel komma på en lösning. Insatserna är skyhöga, för om Lionel blir påkommen kan han glömma att få spela en enda sekund Golden Goal igen …"

Mot toppen – Armand Duplantis

Andreas Palmaer 

Illustratör: Henri Gylander

Bokförlaget Hedvig, 2020

9789179710200.jpg
Armand "Mondo" Duplantis är den bästa stavhopparen genom tiderna, men hur blev han det? I denna fartfyllda serieroman får vi följa Armand från uppväxtåren i USA fram till världsrekord. Det här är berättelsen om en fenomenal talang som med hjälp av sin kärlek till stavhopp, sin vinnarskalle och sin envishet har tagit rekord efter rekord. Boken innehåller också en massa fakta om stavhopp!
Mot toppen är en ny serie om sporttalanger och deras väg mot sina mål.
2039: framtidshistorier för orädda 

 

Andreas Palmaer

Åsa Anderberg Strollo

Alfabeta2020

9789150121315.jpg
Det enda man kan vara säker på om framtiden, det är att den snart är här. Men hur kommer den att se ut? Kanske som i 2039 framtidshistorier för orädda. I elva gastkramande noveller kan du bland annat läsa om det underbara data­spelet som låter den som spelar bygga riktiga världar men där spelaren inte får somna. Och om Petrus som ska göra Prövningen det prov som avgör om man får stanna kvar i skolan, men med hårda kon­sekvenser om man fuskar.
Jorden runt på 80 dagar

Återberättning av Jules Vernes klassiker

Bonnier Carlsen2020

9789179753290.jpg
Phileas Fogg slår vad med sina vänner om att han ska lyckas resa jorden runt på bara 80 dagar. Det blir upptakten till en vild jakt som tar honom och hans betjänt Passepartout från England via Egypten, Indien, Kina, Japan och USA, och hem igen. De jagas av en hemlig agent, uppträder på cirkus, hamnar i fängelse och gör allt för att komma tillbaka i tid. Men ska de lyckas? 
Saker som (nästan) ingen vet

Andreas Palmaer 
& Bengt Fredriksson

Alfabeta2020

9789150121148.jpg
I Saker som (nästan) ingen vet finns korta, spännande och överraskande faktatexter om saker som de allra flesta av oss inte har en aning om. Faktan spänner över en rad olika ämnen, över många tidsepoker och är hämtade från jordens alla hörn. Visste du till exempel att man förr i tiden trodde att rökning var nyttigt? Eller att det finns en människa som är begravd på månen? Eller att ett flygplan har nödlandat på grund av fisar? Eller att du är längre på morgonen än på kvällen?  Efter att ha läst boken finns det garanterat saker som man kan berätta för sina föräldrar, kompisar, och lärare och vara SÄKER på att de inte visste.
Julens monster

Andreas Palmaer 

Illustratör: Peter Bergting

Alfabeta, 2019

9789150120776.jpg
Förr i tiden hälsade inga fryntliga tomtar på under julen. Istället kunde det komma monster på besök. Hade man otur fick man möta Krampus, som inte bar några presenter på ryggen utan en korg till brädden fylld med skrikande barn. I Julens monster får vi träffa många av de läskiga varelser som man en gång trodde fanns på riktigt.
Sopnedgasten

Andreas Palmaer 
Illustratör: Per Gustavsson

En bok för alla2018

978-91-27-09982-1_0_.jpg
Alla vet ju var spöken och monster bor. I gamla spökhus, såklart, med knarrande trappor och fuktiga källare med spindelväv hängande från taket. Eller?

Nja, det finns faktiskt monster och spöken som vill bo där det är fint och fräscht. Hemma hos dig alltså. Så se upp, för när Stök-Spök, Sopnedgasten och Ola Toa kryper fram kan vad som helst hända.
Zombiejakten

Andreas Palmaer 

Illustratör: Peter Bergting

Alfabeta, 2018

9789150120363.jpg
Sju korta skräckisar för nybörjarläsare! I Zombiejakten berättas om fasansfulla fester, sjömonster, onda dockor och zombier som är sugna på hämnd. Men här finns också humor och oväntade upplösningar, allt skrivet med några korta rader per sida, och illustrerat i färg.
Mera sant eller falsk

Andreas Palmaer 

Illustratör: Peter Bergting

Alfabeta, 2018

9789150120356.jpg
I den här boken berättar Andreas Palmaer 14 mer eller mindre osannolika historier. En del är helt sanna, andra rent ljug, och en del ligger lite mittemellan. När man läst en berättelse kan man fundera på vad man tror själv och sen läsa svaret. De mest märkliga saker kan visa sig stämma i Mera sant eller falskt, den tredje delen i Andreas Palmaer och Peter Bergtings populära bokserie, som bjuder på intressanta fakta och lär oss genomskåda fake news. 
Fans
– Förföljda
– Uppgörelsen
– Motståndarna

Andreas Palmaer 

& Arne Norlin 

Alfabeta, 2012-13

9789150114959.jpg
9789150114591.jpg
9789150114065.jpg
En spännande och fartfylld bokserie om fotboll, omöjlig kärlek och om hur långt ett hängivet fan kan gå i sin kärlek till laget. 
 
Tove och Noel älskar fotboll och tar för givet att den andra håller på samma lag. Men det gör de inte. Tvärtom. Noel håller på Hammarby och Tove är född AIK:are. Kraschen är oundviklig. Hur ska de kunna hålla ihop när de är fans åt två lag som är ärkefiender?
Iskalla skuggor

Andreas Palmaer 

& Åsa Anderberg Strollo 

Alfabeta, 2018

iskalla.jpg
Lås dörren, dra för gardinerna och sätt dig tillrätta, för här kommer elva gastkramande noveller som alla utspelar sig i nutid. Här kan du bland annat läsa om den snälla clownen som kanske inte är så snäll. Och om barnen som ber att få bli insläppta hos pojken som är ensam hemma – barnen med de konstiga ögonen och en längtan efter kött. 
Vandraren utan ansikte

Andreas Palmaer 

Alfabeta, 2016

9789150117813.jpg
Gillar du skräck, kalla kårar och rysningar?
Här är 13 korta skräcknoveller om Getmannen, spöklika barn, mystiska Skype-samtal, dockor som blir levande, tv-spel som spårar ur och många fler hårresande berättelser.
De utspelar sig i vanliga hem, i djupa skogar och på mörka gator, på övergivna nöjesfält och igenbommade hotell.

Läs om du vågar ...
19 historiska gåtor

Andreas Palmaer 

& Bengt Fredrikson
Illustratör: Elin Jonsson

Alfabeta, 2016

9789150119114.jpg
Hur lyckades USA:s mest fruktade bankrånare rymma från ett säkert fängelse och vad gjorde den verklige greve Dracula för misstag innan han dödades? Klarar du av att lösa gåtorna?All information som behövs för att knäcka gåtan finns i texten eller bilderna. Man behöver alltså inte vara påläst, men det hjälper att vara klurig!
21 sanna deckargåtor

Andreas Palmaer 

& Bengt Fredrikson
Illustratör: Elin Jonsson

Alfabeta, 2017

9789150119473.jpg
21 sanna deckargåtor är en samling spännande och lättlästa berättelser. Här presenteras 21 kända brottsfall, en del från långt tillbaka i tiden, andra från förra året. All information som behövs för att knäcka gåtan finns i texten eller bilderna. Man behöver alltså inte veta något om ämnet sedan tidigare, men det hjälper att vara klurig! Och man lär sig en massa, utan att man vet om det.
Sant eller falskt

Andreas Palmaer 

Illustratör: Peter Bergting

Alfabeta, 2013

9789150112603.jpg
Tänk själv! Är Loch Ness-monstret världens sista dinosaurie? Finns det tvillingar som sitter ihop? Glömde de första människorna på månen kvar en astronaut? Man ska inte tro på allt vad folk säger. Men det kan också vara så att det som låter som tidernas värsta rövarhistoria verkligen har hänt på riktigt.
I den här boken berättar Andreas Palmaer 20 mer eller mindre osannolika historier. När man läst en berättelse kan man fundera på vad man tror själv och sen läsa svaret. 
Autografjägarna

Andreas Palmaer 

Illustratör: Ola Skogäng

Alfabeta, 2014
 

9789150116427.jpg
Klasskompisarna Malva och Marius tävlar om vem som får flest autografer, men Malva är chanslös, Marius har en sådan otrolig tur. Bara han går ut med hunden så springer han på kändisar, medan Malvas autografblock nästan är tomt trots att hon kämpar livet ur sig. Men när Sveriges största fotbollsstjärna Goran Gombrovic är i stan får hon sin chans till revansch. Tyvärr är Marius ute efter samma autograf. De saboterar för varandra och misslyckas, men kanske finns det ett annat sätt?
Hamstern är borta!

Andreas Palmaer 

Illustratör: Ingela P. Arrhenius

Alfabeta, 2014
 

9789150116878.jpg
Stoffe är en av världens smartaste hamstrar. När Elliot är hos pappa får mamma en lång lista med förhållningsorder om hur Stoffe ska skötas på bästa sätt. Idag är det söndag morgon och Elliot är snart hos mamma. Hon fixar så att det blir fint i buren. Sen går hon och handlar. Precis då försvinner Stoffe. Spårlöst.

Den spännande, roliga och rappa boken Hamstern är borta! bygger på en sann historia och handlar om vådan av att låta en vuxen ta hand om det man älskar mest – sitt husdjur. 
bottom of page